Beeld

Video: Belgacom TV zonder decoder op Samsung-tv

De decoders voor digitale televisie zijn ons al lang een doorn in het oog. Maar Belgacom zou nu aan een oplossing werken samen met Samsung. Die zou wel eens kunnen lijken op een IPTV-app die Samsung in Noord-Europa uitrolt, zoals getoond in onderstaande promovideo die FWD Magazine ontving.

Al die jaren na de introductie van digitale televisie zitten we bijna allemaal nog met een lelijke settopbox of decoders onder onze televisie. Dat terwijl zo goed als alle televisies de functies van een settopbox perfect kunnen opvangen. EPG, opnemen, VOD, het kan allemaal. Voorlopig kunnen enkel de satelliet-kijkers gebruik maken van al die functies. Abonnees van Telenet en Belgacom TV zitten vast aan de settopbox. Althans nog even.

 


 

 

,

Volgens Datanews liet Didier Bellens, CEO van Belgacom, tijdens de nieuwjaarsreceptie vallen dat Belgacom TV klanten nog dit jaar hun settopbox mogen opbergen. Goed nieuws dus! De enige vereiste: je moet beschikken over een recente Samsung-tv. Die zal dan het IPTV-signaal decoderen met behulp van een ingebouwde toepassing.

Het gebruiksgemak zal daardoor sterk vergroten. Niet alleen moet je een apparaat minder aansluiten, er verdwijnt ook een afstandsbediening. De IPTV-provider (Belgacom TV) dus zal gewoon verschijnen in de lijst met aansluitingen op je televisie en je bedient de interface gewoon met de remote van de tv.

 


 

 

Ook voor Belgacom levert dat voordeel: de installatiekosten dalen, en er is geen onderhoud of verdere ontwikkeling nodig van de settopbox. Het principe wordt al gebruikt door telecomprovider TeliaSonera in Estland.

Met behulp van Google Translate kan je alvast de info daar even bekijken. We lezen er dat de dienst werkt op de Samsung E en ES7000, 8000 en 9000 tv-modellen van 2012.

Van Samsung wordt echter wel benadrukt dat de look en feel bij Belgacom heel anders kan zijn dan bij TeliaSonera, aangezien de provider bepaalt hoe de interface er uitziet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.