Redactie

Beverly Hills Cop

Voordat hij zijn handelsmerk zou maken van lamme gezinskomedies als The Nutty Professor en Daddy Day Care, was Eddie Murphy een stoute jongen die het – ondanks een morrende goegemeente – helemaal maakte als Hollywoodster.

Dat gebeurde ongeveer toen deze Beverly Hills Cop in de cinemazalen kwam, ergens in 1984. De op dat moment nog maar 23 jaar oude acteur had net, vanuit zijn zaalshows en tv-optredens in Saturday Night Live, het opstapje naar film gemaakt, en mocht na bijrollen in 48 Hrs. en Trading Places eindelijk een hoofdrol voor zijn rekening nemen.

Hij speelt een flik uit Detroit, die na de moord op een van zijn in hun ongeluk lopende maatjes zelf op onderzoek gaat in Los Angeles. Beverly Hills Cop weet de anders erg ernstige actiefilms uit die tijd te mixen met comedy, wat vooral blijkt tijdens Murphy’s rasse interventie in een stripteasebar.

Twee jaar na deze film volgde nog het doenbare Beverly Hills Cop II, waarna de vreselijk foute, late afsluiter Beverly Hills Cop III uit 1994 het lot van de serie bezegelde.

Dinsdag 9 april op 2BE om 22u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.