Geluid

Bolvormige Jamo 360 luidsprekers maken debuut

Jamo presenteert haar langverwachte nieuwe designserie, Jamo 360. Met de bolvormige speakerset wil het Deense merk niet alleen tegemoetkomen aan de wensen van designliefhebbers, maar belooft het ook een fantastische geluidskwaliteit neer te zetten.

Dat Denen iets hebben met mooie designs en prima klinkende audio-apparatuur is geen nieuw gegeven. Dat komt nog maar eens tot uiting bij de Jamo 360 Series, die ingaat tegen de traditionele conventies op het vlak luidsprekerdesign. De nieuwe speakers zijn dan ook geen traditionele kastjes, maar kregen een elegante bolvorm aangemeten waardoor ze erg woonkamervriendelijk zijn.

Daarmee wordt meteen ook duidelijk waaraan de speakers hun naam danken: 360 slaat op 360 graden, oftwel helemaal rond.
 


Satelliet- en centerspeakers
De 360 Series bestaat uit satelliet- en centerspeakers, waarbij de modellen uit de 360 S Series voorzien zijn van exclusieve Omnipolar-technologie. De set maakt gebruik van innovatieve tweeter- en woofertechnologie, die het geluid optimaal en gelijkmatig belooft te verdelen over de hele ruimte.

De tweeters in de 360 Series zijn licht van gewicht en zo groot mogelijk uitgevoerd voor deze kleine speakers. Daardoor zouden de speakers ondanks hun handzame formaat toch in staat zijn om een krachtig geluid te produceren doorheen een uitgebreid frequentiebereik, wat ertoe leidt dat muziek gedetailleerd en ruimtevullend weergegeven kan worden.

Praktisch ingesteld
De nieuwe Jamo-set is verkrijgbaar in hoogglans zwart en wit. De speakers zijn voorzien van geborstelde aluminium bases en hoogglans metalen grilles. Dankzij de hoogwaardige aluminium voetjes en stalen basis kunnen de speakers gemakkelijk omgezet worden tot speakers voor muurmontage.

En er werd ook aan kabelmanagement gedacht: dankzij een handig systeem kunnen kabels bij elkaar worden gebonden, zodat je niet langer moet afrekenen met een rommelige warboel aan kabels.
 


Verkrijgbaarheid
De Jamo 360 Series bestaat uit drie modellen, waaronder twee satellietspeakers (360 S 25 en 360 S 35) en een centerspeaker (360 C 35).

De set is per direct verkrijgbaar in twee home theater-pakketten voor een 5.0-opstelling, die je kan combineren met een AV-receiver:

  • 360 S 35 HCS, met vier 360 S 35 speakers en een 360 C 35 centerspeaker. Adviesprijs: 999,95 euro
  • 360 S 25 HCS, met vijf 360 S 25 speakers. Adviesprijs: 679,95 euro.

Jamo raadt aan om beide sets te combineren met een apart verkrijgbare subwoofer, de Jamo Sub 800.

Voor meer informatie en specificaties kan je terecht op de Jamo-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.