Redactie

City Slickers

Plaats een stel stadsjongens plotseling in de vrije natuur, en het is onmiddellijk lachen. Ze vinden dat zelf misschien stoer, maar al snel ontdekken ze dat ze nu zijn aangewezen op hun overlevingsskills, en die zijn – dankzij de beschermende structuur die de stad hen biedt – onbestaande.

Het is een thema dat in zowat alle filmgenres opduikt: van een persoonlijk drama als Into the Wild via een gruwelijke thriller à la Deliverance tot een komedie in de trant van deze City Slickers. De film brengt drie heren met een keurige kantoorbaan (waaronder de onovertroffen Billy Crystal) naar een ranch in het weidse Montana, waar ze samen met nog een aantal andere stedelingen (waaronder de onvermijdelijke moordgriet die net in de steek is gelaten door haar lief) een hele veestapel naar nieuwe weiden moeten leiden.

Onderweg worden de heren (en dame) aan het kampvuur geconfronteerd met de richting waarin hun levens hen – soms tegen hun wil – meesleurt, en komen ze nieuwe dingen te weten. Hoe ze hun videorecorder moeten programmeren, bijvoorbeeld.

City Slickers is een sympathieke schaterfilm, die precies de juiste balans weet te vinden tussen klucht, actie en introspectie.

Donderdag 7 maart op MGM Movie Channel om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.