Redactie

Conquest of the Planet of the Apes

Tegen de tijd dat de originele Planet of the Apes-reeks dit vierde deel had bereikt, was de serie al keihard afgegleden naar pure sf-trash. Weg waren de postapocalyptische landschappen en de zompige natuurfotografie uit de twee eerste delen, om plaats te maken voor een prent die zich afspeelde in een toekomstige menselijke maatschappij (de pancarte meldt iets van 1991) waarin mensapen worden gekweekt tot slaven.

De film brengt Roddy McDowall, de enige acteur die in de hele reeks te zien was, terug als Caesar, de zoon van de mensapen Cornelius en Zira.  Die keerden in de vorige aflevering, Escape from the Planet of the Apes, terug naar de planeet Aarde waar hun menselijke bezoeker uit de eerste film, George Taylor (gespeeld door Charlton Heston), vandaan kwam.

Probeer eventjes te volgen: deze film brengt hun ondertussen volwassen zoon terug als degene die een apenrevolte op gang brengt, en daarmee de cirkel van de serie rond begint te maken. Een jaar later kwam de laatste film uit de reeks, Battle for the Planet of the Apes, die helemaal aanknoopt met de in zijn tijd nog verrassende premisse van de originele Apenplaneet-film.

Zondag 19 mei op VTM om 15u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.