Geluid

Cyrus lanceert puristische audiostreamer

Cyrus kennen we als fabrikant van compacte, hoogwaardige muziekcomponenten. Met de introductie van de Stream Xa lanceert het nu een hoogwaardige audiostreamer die meteen ook dubbelt als DAC.

Er is door velen reikhalzend naar uitgekeken: een puristische Cyrus Audio streamingspeler met ingebouwde, hoogwaardige DAC. Vandaag is het dan zover, de Cyrus Audio Stream Xa is er.

De nieuwkomer dient zich in de eerste plaats aan als een ideale upgrade voor wie al in het bezit is van een Cyrus-versterker die alleen maar over analoge ingangen beschikt. Maar ook voor andere muziekliefhebbers die hun (analoog) systeem willen uitbreiden met een streamer lijkt de Stream Xa een interessante kandidaat.

Niet alleen belooft de Stream Xa klankmatig sterk uit de hoek te komen, hij is ook opvallend multifunctioneel. Dat laatste dankt hij aan de zes digitale ingangen op de achterzijde, waardoor de Cyrus meteen ook dubbelt als hoogwaardige DAC. Daardoor wordt het een stuk eenvoudiger om een tv of andere toestellen met een digitale uitgang in je systeem te integreren. 

De Stream Xa werkt met de meest gangbare muziekformaten tot 24-bit/192kHz en is te bedienen via Cyrus Audio's eigen Cadence iOS-app voor de iPhone/iPod Touch of iPad of een n-remote.

De adviesprijs voor de Cyrus Audio Stream Xa bedraagt 1.649 euro en is vanaf nu beschikbaar. Voor meer informatie surf je naar de Cyrus Audio-website.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.