Geluid

Drie nieuwe hoofdtelefoons bij AKG

Met de K545, K845 BT en K323XS stelt AKG drie nieuwe hoofdtelefoons voor op IFA. Het gaat om een erg compacte in-ear hoofdtelefoon en twee gesloten over-ear modellen, waarvan eentje met Bluetooth. De nieuwkomers worden in oktober en november in de winkels verwacht.

,

Met de K545 voegt AKG een premium hoofdtelefoon voor onderweg toe aan het aanbod. Op technisch vlak bouwt de K545 verder op de ervaring die AKG opdeed met de bekroonde K550, terwijl het modieuze aspect vertaald wordt naar een 'urban design' met een opvallende look in zwart, wit, zwart-turquoise of zwart-oranje.

AKG geeft aan dat de K545 – die voorzien is van 40 millimeter drivers – geluid in studiokwaliteit weergeeft, terwijl de combinatie van een goede akoestische demping en een gesloten constructie voor een betere laagweergave moet zorgen. 

Dankzij de gewatteerde oorkussens en het over-ear design zou ook het comfort van de K545 erg hoog moeten scoren, terwijl de vouwbare constructie voor meer opbergcomfort zorgt.

AKG levert de nieuwkomer met twee afneembare kabels, die beide over een geïntegreerde remote en microfoon beschikken. Het verschil zit 'm echter in het type remote: de afstandsbediening in de ene kabel is specifiek bedoeld voor iOS-toestellen en werkt met MFI, terwijl de andere kabel voorzien is van een remote en microfoon die met andere toestellen (Android, Windows Phone, Blackberry, PC, …) samenwerkt.

Het prijskaartje van de zal 249 euro bedragen, wanneer de K545 in oktober bij de dealers verschijnt.

AKG K845 BT
Wie onderweg liever van zijn muziek geniet zonder kabel, kan bij AKG terecht voor de nieuwe K845 BT – een model dat in het wit en zwart verkrijgbaar wordt.

AKG belooft bij dit Bluetooth-model draadloos gebruiksgemak – met snufjes zoals NFC – te combineren met een hoogwaardige geluidskwaliteit. De K845 BT is luxueus afgewerkt en gebruikt 50 millimeter grote drivers voor een betere basrespons.

Hij bevat een lithiumbatterij die garant zou staan voor 8 uur draadloos luisterplezier. Geeft de batterij toch de geest, dan kan ze eenvoudig opgeladen worden via USB.

Met het oog op meer opberggemak voorzag AKG de K845 BT van zijn eigen 2D-Axis vouwfunctie.

De K845 BT wordt in november bij de dealers verwacht en kost 299 euro.

AKG K323XS
Heb je een voorkeur voor kleine en lichte hoofdtelefoons, dan is de K323XS iets voor jou. De K323XS is immers een van de kleinste en lichtste in-ear hoofdtelefoons ter wereld, zo geeft AKG aan. Daardoor is hij bijna onzichtbaar eens je de K323 in je oren steekt. 

Intern maken speciaal geselecteerde 5,8 millimeter grote drivers het goede weer, terwijl natuurlijk ook weer de nodige ooradapaters worden meegeleverd in vier maten.

De K323XS is vanaf oktober 2013 verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: eentje zonder remote (39 euro), een met een universele remote (49 euro) en een versie met RFI-remote voor Apple-toestellen (59 euro). De twee laatste versies beschikken naast een remote bovendien ook over headsetfunctionaliteit.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.