Mobile

Samsung Galaxy Note 10.1 met hogeresolutiescherm

Tussen het grote geweld van de Galaxy Note 3 en de Galaxy Gear, brengt Samsung nog een refresh uit van de Galaxy Note 10.1. Onder de noemer: ‘We geven het een veel te lange naam mee’, ziehier de Galaxy Note 10.1 2014 Edition. De naam is verschrikkelijk, maar gelukkig is het toestel dat niet.

 

 

Premium leder

Net als de Note 3 heeft de Note 10.1 ook een volledig lederen achterkant. Waar het bij de Note 3 al leuk aanvoelt, geeft het bij de Note 10.1 een nog meer premium gevoel omdat de oppervlakte veel groter is. Het geeft de tablet een prima grip en het zorgt ervoor dat hij uit de massa uitspringt. Niet onbelangrijk in de oververzadigde Android tabletmarkt.

In principe lijkt de Note 10.1 qua specificaties opvallend hard op de Note 3. Buiten de schermgrootte, schermresolutie, batterij en achtercamera, zijn de specificaties identiek. Voor meer informatie rond de hardware verwijs ik je daarom graag door naar het nieuws rond de Galaxy Note 3.
 

Bloedmooi scherm

Wat onmiddellijk opvalt wanneer je hem vastneemt, uitgezonderd de lederen achterkant, is het gedetailleerde, heldere scherm. De kleuren zien er goed uit en het detail is ongezien mooi voor een tablet van dit formaat. In mijn ogen eentje die voor het eerst echt met de iPad kan concurreren op hardwarevlak. Enkel het beperkte aanbod aan specifieke tablet apps op Android steekt hiervoor nog een stokje.

Samsung voegt nog enkele extra apps toe aan de Note 10.1, specifiek voor de S-Pen om die troef extra uit te spelen. Standaard wordt Autodesk Sketchbook op elke tablet geïnstalleerd, en bepaalde apps zoals Twitter of Bloomberg Business Week zijn geoptimaliseerd voor de S-Pen. Helaas is het aanbod nog te karig om echt van groot nieuws te spreken.
 

Premium tablet

De ‘oude’ Note 10.1 mistte een echte killer functie om te overtuigen, maar dat doet de 2014 versie, voorlopig althans, duidelijk wel. De lederen achterkant voelt prima aan en vooral het hoge resolutiescherm is een lust voor het oog. Voorlopig is er nog geen prijs bekend, wel een uiterste leverdatum: eind september. Verwacht rond de Note 10.1 2014 Edition binnenkort meer duidelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.