Geluid

Drie nieuwe Onkyo AV-receivers gesignaleerd

Met de TX-NR525, TX-NR626 en TX-NR727 kondigt Onkyo de release van drie gloednieuwe AV-receivers aan die in het betaalbare middensegment de merkeer hoog moeten houden.

Het drietal nieuwkomers bestaat uit een 5.2-machine (TX-NR525) en twee 7.2-receivers (TX-NR626 en TX-NR727) die zowel op netwerk-, audio- als videovlak sterk voor de dag beloven te komen.

Zo zien we onder meer geïntegreerde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, streamingmogelijkheden voor FLAC, ALAC, Dolby TrueHD, LPCM en DSD hi-res bestanden, 4K-technologie en een geüpgraded MultEQ-systeem.

TX-NR525: instapper met netwerkambities
De TX-NR525 is het instapmodel van de drie receivers. Onkyo geeft aan dat deze 5.2-receiver over een vermogen van 130 watt (IEC) per kanaal beschikt. Twee kanalen minder dan zijn grotere broers, maar daat staat dan ook een interessante adviesprijs van 449 euro tegenover.

Wel van de partij is een uitgebreid netwerk- en streamingluik, met diensten zoals TuneIn Radio, Last.fm, Spotify, AUPEO! en Simfy. Daarnaast is het ook mogelijk om de TX-NR525 Bluetooth- en Wi-Fi-compatibel te maken via optionele adapters.

Voor je audio- en videobronnen staan er zes HDMI-ingangen ter beschikking, terwijl Audyssey MultEQ bij de installatie helpt om alle geluidsparameters netjes in te stellen op maat van je woonkamer of kijk- en luisterruimte.

Eveneens interessant is de introductie van een zogenaamde Hybrid Standby-stand die de HDMI- en netwerkconnectiviteit beschikbaar houdt terwijl het toestel in stand-by staat .


TX-NR626: Draadloze verbindingen geïntegreerd
Een trapje hoger in het gamma zien we de TX-NR626 (649 euro), een 7.2-machine met een IEC-vermogen van 160 watt per kanaal. Die behoudt de interessante features van de TX-NR525, maar doet er nog een paar leuke extra's bovenop.

Zo maken de versterkermodules voor de front-kanalen en de centerspeaker gebruik van Inverted Darlington-circuits voor een kwalitatievere, vervormingsvrije geluidsweergave. Dat moet de TX-NR626 zowel voor film als muziek een geschikte keuze maken.

Ook de connectiviteit gaat erop vooruit, met een ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-verbinding. Losse dongles zijn hier dus niet langer vereist.

Op videovlak noteren we zes HDMI-ingangen en twee ARC-compatibele uitgangen. Bovendien is de TX-NR626 helemaal klaar voor 4K – hij biedt een pass-through voor UHD-beelden die via HDMI worden aangeleverd en een Qdeo-scaler die videobeelden naar UHD-formaat kan opwaarderen.


,

TX-NR727: THX-gecertificeerd
De meest krachtige van de drie nieuwkomers is de TX-NR727 (849 euro), een  THX Select2 Plus-gecertificeerde 7.2-receiver met een vermogen van 170 watt per kanaal (IEC) die volgens Onkyo voor geluid van referentieniveau moet zorgen.

Deze machine gebruikt Inverted Darlington-circuits voor alle kanalen en doet er aan de processingkant ook nog Dolby Pro Logic IIz en Audyssey DSX-technologie bovenop voor extra hoogte- en breedtekanalen.

Liefhebbers van multiroomaudio kunnen zich bij de TX-NR727 dan weer uitleven met een Whole House Mode, die muziek distribueert naar maximaal drie zones tegelijk.

Wie behoorlijk wat bronnen wil aansluiten, krijgt beschikking over maar liefst acht HDMI-ingangen – inclusief MHL-ondersteuning voor 1.080p-video van smartphones en tablets – en twee ARC-compatibele uitgangen.

Beschikbaarheid
De Onkyo TX-NR727 wordt vanaf mei bij de Onkyo-dealers verwacht. Op de TX-NR626 en TX-NR525 is het minder lang wachten, want die twee toestellen maken al in april hun opwachting.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.