Redactie

Twitter komt met eigen muziekapp

Het gaat dit jaar nog druk worden op het gebied van muziekstreamingservices. In navolging van onder andere Spotify, Google en Apple zou ook Twitter nu bezig zijn met de muziekdienst Twitter Music. Het account staat al online en heeft 2,3 miljoen volgers.

Muziek speelt bij Twitter een belangrijke rol. De accounts van populaire artiesten trekken tientallen miljoenen volgers aan. Deze volgers zijn over het algemeen jonge mensen. Volgens CNet kan de Twitter Music-app al aan het eind van deze maand gereed zijn. De technologiesite heeft deze informatie van een anonieme bron. Twitter en We Are Hunted weigeren commentaar te geven op dit bericht.

We Are Hunted

Twitter heeft afgelopen jaar We Are Hunted overgenomen, een service waarmee de internetter muziek kan ontdekken. Deze service heeft hiervoor diverse apps gelanceerd voor iPhone, iPad en Android. Met de kennis van We Are Hunted zou Twitter nu werken aan een muziekapp voor iOS. Deze kan eind van deze maand al gereed zijn. Reken maar dat het ontwikkelingsteam van Twitter daarna verder zal bouwen aan een app voor Android.

Twitter Music geeft aan de gebruiker suggesties voor artiesten en liedjes op basis van verschillende kenmerken. Een Twitter-account is niet vereist om de app te kunnen gebruiken, maar wel handig voor de personalisatie. Deze wordt onder andere gebaseerd op basis van de verschillende accounts van artiesten die de Twitter-gebruiker en zijn connecties volgen. De liedjes worden niet via de eigen servers gestreamd, maar via de online muziekdienst SoundCloud.

De app zou bestaan uit vier tabs. Suggested, Now Playing, Popular en Emerging. Suggested geeft suggesties van artiesten en liedjes weer op basis van degenen die de Twitteraar volgt. Via Now Playing wordt gelinkt naar muziek waarover andere mensen hebben getweet die de gebruiker volgt. Popular geeft liedjes weer die nu populair zijn en via Emerging kunnen de opkomende artiesten worden ontdekt. De benaming van deze tabs zijn al te vinden in hashtags op Twitter, afkomstig van de mensen achter We Are Hunted.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.