Mobile

LG ververst goedkope smartphones

LG gaat zijn L-lijn van smartphones volledig verversen. Het betreft instaptelefoons die ondanks relatief hoge specs toch vrij betaalbaar zijn. 

De nieuwe line-up bestaat uit drie telefoons: de Optimus L3 II (met 3,2 inch scherm), de L5 II (met 5 inch scherm) en de L7 II (met 4,3 inch scherm). Enkel van dat laatste toestel specificeert LG dat het gaat om een IPS-scherm van 800 x 480, wat doet vermoeden dat de andere twee met een goedkopere schermtechnologie uitgerust zijn.

Alle modellen draaien op Androdi 4.1 (Jelly Bean). Enkel van de Optimus L7 II zijn wat uitgebreide specificaties bekend. Het kloppende hart is een 1 GHz dualcoreprocessor met 768 MB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte. Designmatig zijn de drie zeer gelijkaardig.

Prijzen zijn nog niet gecommuniceerd, maar de voorgangers van de nieuwe toestellen hebben prijskaartjes van 120 tot 260 euro.

De aankondiging van de nieuwe L-lijn komt nog voor dat het Mobile World Congress in Barcelona van start gaat, zowat het hoogmis voor de mobiele wereld. Naar goede gewoonte laat LG meestal nog voor de aanvang van dergelijke beursen al zijn kaarten zien.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.