Geluid

Meridian lanceert highend hoofdtelefoonversterker

Meridian lanceert een versterker die mikt op serieuze hoofdtelefoonfanaat, wat ook blijkt uit het prijskaartje van meer dan 1.400 euro. Zo'n product past perfect bij de toenemende interesse in premium-hoofdtelefoons. De Prime past ook in het rijtje van meer toegankelijke producten bij Meridian, waarvan de EISA Award-winnende Explorer USB-DAC (lees hier de test) tot nu de opvallendste uiting was. 

De Prime is een relatief compacte hoofdtelefoonversterker, gebouwd naar het de typische Meridian-afwerkingsniveau. Er zijn aansluitingen voor twee analoge bronnen (eentje via cinch, eentje via een 3,5 mm jack) en een USB klasse B-aansluiting voor het geval dat je een computer als bron wil gebruiken. Via die laatste weg kunnen hoge resolutiebestanden tot 192 kHZ / 24-bit aangeleverd worden. 

Aan de voorkant zijn er 6,3-mm aansluitingen voor twee hoofdtelefoons, want ja, de echte head-fi-fan heeft nu eenmaal meer dan een set in huis. Maar wie dat wenst kan met toepasselijke hoofdtelefoons de linkse en rechtste driver elk aansluiten op een andere poort. Daarnaast heeft Meridian een 3,5 mm poort voorzien voor oortelefoons en hoofdtelefoons met een meer op mobiel gerichte profiel en impedantie.

Het is ook mogelijk de Prime als voorversterker te gebruiken via de cinch-uitgang achteraan. Mooi meegenomen voor mensen die – bijvoorbeeld aan de pc – wisselen tussen speakers en hoofdtelefoon, is dat een druk op de volumeknop de cinch-output stillegt.

Uniek aan de Prime is dat Meridian naast een klassieke doorvoer ook twee geluidsmodi (Analogue Spatial Processing) voorziet die het signaal meer ruimtelijk maken. Dat zou volgens Meridian nodig zijn omdat veel opnames geproduceerd zijn om af te spelen op luidsprekers en niet zou goed zouden klinken op hoofdtelefoons.

De features maken de Prime een interessant product, al blijft het door zijn prijspunt voorbehouden voor de fanatieke hoofdtelefoonfan. De kostprijs van de Prime bedraagt 1.449 euro, met een optionele upgrade van de adapter voor 800 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.