Geluid

Meridian neemt Range Rover onder handen

Meridian en Land Rover bundelen de krachten om de nieuwe Range Rover Sport van een passend hifisysteem te voorzien. Of beter: twee systemen, waarbij het Signature Reference System de absolute blikvanger is.

De nieuwe Range Rover Sport is een wagen die niet alleen de meest sportieve kant van het oer-Britse kant moet tonen, de optielijst is ook gesneden koek voor muziekliefhebbers.

Dankzij een intensieve samenwerking met high-end audiospecialist Meridian – eveneens Brits, natuurlijk – zijn er twee optionele audiosystemen beschikbaar die grensverleggend beloven te zijn.

Dé absolute blikvangers is het Meridian Signature Reference System, dat onder meer gebruikmaakt van Meridians exclusieve Trifield 3D-surroundtechnologie – een wereldpremière voor een in-car audiosysteem.

Die moet het mogelijk maken om muziek met een realistische schaalafbeelding weer te geven in het interieur, waarbij een authentieke, consistente luisterervaring gegarandeerd wordt voor alle passagiers.

Met een gecombineerd vermogen van 1.700 watt  stuurt het topsysteem een totaal van 23 speakers aan, die strategisch gepositioneerd zijn doorheen het hele interieur.

Daarbij zien we zelfs 'height'-speakers die in de daklijn zijn aangebracht, net als in een hoogwaardige thuisbioscoop. 
 


Wie dat alles wat te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor het Meridian Surround Sound System. Dat systeem heeft een gecombineerd vermogen van 825 watt, dat verdeeld wordt over 19 speakers in de wagen.

Ook hier wordt volop gebruikgemaakt van Meridians know-how, met Trifield-technologie om een gevoel van schaal en grootte over te brengen op de inzittenden, om het even waar ze zitten in de auto.

De samenwerking tussen Meridian en Range Rover is overigens niet nieuw. De fraaie Range Rover Evoque en de vorig jaar geïntroduceerde Range Rover zijn immers ook al beschikbaar met optionele audiosystemen van Meridian. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.