Redactie

Moonlighting

Heb jij Bruce Willis nog gekend voordat hij Bruce Willis was? Voor zijn doorbraak in John McTiernan's Die Hard, speelde de toen dertigjarige acteur nochtans al de leidende rol in een dijk van een cultreeks, die Canvas (want nu ze de hele dag uitzenden, moeten ze hun programmaschema toch érgens mee vullen) sinds deze week overdag op je loslaat. 

Even voorstellen: Willis is David Addison Jr., de mannelijke helft van de Blue Moon Detective Agency, een detectivebureau wiens mede-eigenaar – voormalig topmodel Maddie Hayes (Cybill Shepherd) – ineens wat steviger de teugels van het bedrijf moet aanhalen. Ze verloor haar catwalkmiljoenen namelijk aan een onbetrouwbare boekhouder, en moet nu om den brode gaan werken in het bedrijfje dat ze eigenlijk gewoon had opgezet om haar belastingbrief wat lichter te maken.

Moonlighting werd tv-geschiedenis omwille van de snerpende dialogen, maar vooral de net-geen-relatie die aan het broeien was tussen de twee hoofdpersonages. Dat had ook een enorm nadeel: in het vierde en laatste seizoen (uit 1989, Willis was ondertussen al doorgebroken in de cinema) beslisten de scenaristen om eindelijk een koppel te maken van de twee, waardoor de serie – net als de seksuele spanning waarop ze dreef – als een pudding in elkaar stuikte.

Woensdag 6 februari op Canvas om 16u11

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.