Redactie

Unthinkable

Was hij te bijtend voor de Hollywoodzeden, of net overambitieus? In ieder geval werd Unthinkable, nochtans met prima acteurs als Samuel L. Jackson en Carrie-Anne Moss in de hoofdrollen, twee jaar geleden door een strenge studiohand verbannen naar het straight-to-video-limbo.

Het thema? Foltering! Van een Amerikaan! Een nucleair expert (Michael Sheen) die volgens de FBI de locatie van drie ergens over het Amerikaanse grondgebied geplante kernbommen weet, wordt op de rooster gelegd door een FBI-agente (Moss), die er een black ops-ondervrager (Jackson) bijhaalt omdat de tijd begint te dringen. En die gast zijn methodes…

Unthinkable werd dus geen hoogvlieger, en dat was een zoveelste deuk in de prille carrière van regisseur Gregor Jordan: die begon twaalf jaar geleden al met brute pech (zijn niet van anti-Amerikaanse gevoelens gespeende Buffalo Soldiers werd, door toedoen van 9/11, meer dan een jaar uitgesteld), om na een nogal duffe Bret Easton Ellis-verfilming (The Informers) met deze film opnieuw zijn comeback te missen. Maar voor een doordeweekse donderdagavond op tv is het geen slecht voer.

Donderdag 7 februari op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.