Beeld

Philips-tv’s krijgen functie voor multiroom

Later dit jaar brengt Philips een update uit zodat de ene televisie video kan sturen naar een tweede toestel. Ideaal om de laatste minuten van een laatavondfilmpje uit te kijken in de slaapkamer.

De MultiRoom-functie is een van de hoogtepunten in de nieuwe line-up van Philips. Het is nu nog niet beschikbaar, maar zal later in het jaar in de vorm van een update verschijnen voor een aantal televisies van dit modeljaar.

Om video te streamen naar een tweede toestel moet de hoofdtoestel een Philips-tv van 2013 zijn, van het modelnummer PFL6008 of hoger zijn. Lagere modellen kunnen wel dienen om de videostream te ontvangen.

Er komt ook een nieuwe remote-app voor de iPhone en Android-toestellen. Deze MyRemote laat het op afstand bedienen van de tv toe, incluis het instellen van opnames als je nog aan het pendelen bent.

Via een app kan er thuis ook video van de tv naar een iPad of iPhone worden gestuurd. Het gaat dan wel enkel om bronnen die rechtstreeks deel uitmaken van de tv, zoals tv via DVB-T of een analoge kabelaansluiting. Externe bronnen, zoals Blu-rayspelers of digicorders, zullen niet gestreamd kunnen worden – een beperking die bij alle merken opduikt. Philips kon niet zeggen hoe het zou zitten als Telenet digitale tv begint te verdelen via een CI+-kaart.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.