Mobile

Sony toont waterdichte toptablet

Op het MWC heeft Sony zoals verwacht de Xperia Tablet Z getoond, de nieuwe toptablet en compagnon van de Xperia Z-smartphone. Beide zijn waterdicht en stofresistent.

Helemaal verrassend is het nieuws niet, want de Tablet Z werd al enkele weken geleden aan de Japanse pers getoond. Ook de specificaties waren grotendeels bekend, zoals het feit dat de Xperia Tablet Z een snelle 1,5 GHz Snapdragon-processor gebruikt (ondersteunt door 2 GB geheugen) en draait op Android 4.1.


Het gaat om een tablet met een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1.920 x 1.200. Sony pronkt graag met het bescheiden gewicht van 495 gram en een dikte van 6,9 mm, dat laatste volgens de fabrikant goed voor de titel van 'dunste tablet ter wereld'. Al zullen verdere lanceringen op het Mobile World Congress in Barcelona misschien die titelhouderschap in gevaar brengen.

Op de drukke tabletmarkt heeft Sony altijd geprobeerd om een aparte plaats in te nemen, voornamelijk door de nadruk te leggen op de mediamogelijkheden. Ook zo bij de Xpera Tablet Z, dat over aardig wat audiotechnologie beschikt. "Sony’s S-Force Front Surround 3D zorgt in combinatie met de Clear Audio+ modus en het innovatieve gebruik van twee geïmplementeerde speakers met vier ‘speakerkamers’ aan de linker- en rechterhoek voor een te allen tijde indrukwekkende audio-ervaring", aldus de fabrikant.

Net zoals de Xperia Z-smartphone beschikt de Tablet Z ook over een Stamina-modus, een soort stroombesparingsstand die in ruil voor beperktere functionaliteit de tablet heel wat langer op een batterijlading laat uitzingen.

De Xperia Tablet Z is beschikbaar in WiFi- en LTE/4G-versies, en in het zwart of wit.

Update: de eerder vermelde prijssetting bleek te berusten op foutieve informatie van de fabrikant. Zodra de juiste prijzen bekend zijn, vullen we ze hier aan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.