Beeld

Samsungs nieuwste topmodel: de F8000

Met de F8000-reeks heeft Samsungs er een nieuwe topper bij in zijn tv-aanbod. We zien alweer een dunner profiel, een bijna onbestaande bezel en een prachtige golfvormige tv-voet.

De F8000 is de eerste tv met een quad core-processor. Daardoor schakelt hij tot driemaal sneller tussen online viewing, apps of andere content. En dankzij die processing power levert de tv ook een reeks nieuwe functies, zoals S-Recommendation, een verbeterde stem- en gebareninteractie en een volledig nieuwe Smart Hub interface. We bekijken ze even in detail.

  • S-Recommendation: deze aanbevelingen zijn niet alleen verbonden aan je kijkgedrag maar ook aan tijdslots en eventueel beoordelingen van gebruikers. Zo krijg je zaterdagochtend wanneer de kinderen voor het scherm zitten andere aanbevelingen dan maandagavond wanneer je lui onderuitzakt na een vermoeiende werkdag. We vermoeden helaas wel dat deze functie in België weinig zin zal hebben, vermits we digitale televisie nog steeds niet via de ingebouwde kabel tuner kunnen bekijken. En dat is wel een voorwaarde om dergelijke diensten vlekkeloos te doen werken.
  • Smart Interaction: je hoeft je niet meer te beperken tot bepaalde stemcommando’s. De televisie begrijpt nu natuurlijke taal, zoals “Is er iets leuks op tv vandaag?” Ook de gebaarherkenning is sterk verbeterd. Zo herkent de televisie nu twee handen tegelijk.
  • Smart Hub: de hele gebruikservaring heeft een volledig redesign gekregen. Alle content staat nu in vijf panelen gerangschikt en lijkt langzaam maar zeker naar een tabletinterface te neigen. Met ‘Single Search’ zoek je tussen alle VOD-providers met een zoekopdracht.  Ook social tv heeft zijn eigen paneel gekregen waar uiteraard gedeelde video’s centraal zullen staan.
  • T-commerce: deze feature zou je toelaten om bij bepaalde shows op te vragen welk kleedje de hoofdactrice draagt en het eventueel zelfs onmiddellijk te bestellen. Hoe wijdverspreid die feature zal werken valt nog te bezien. Lang geleden werd ons ook op Blu-ray een gelijkaardige mogelijkheid beloofd, maar we hebben het nooit gezien in de praktijk.

Afsluiten doen we met een eerder technisch maar niet onbelangrijk detail. Deze nieuwe televisie ondersteunt immers HEVC (High Efficiency Video Coding). Deze opvolger van H.264 laat alweer sterkere compressie toe zonder kwaliteitsverlies. Zo kan deze Samsung-tv steeds een beeld van topkwaliteit garanderen, ook als deze nieuwe codec in gebruik komt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.