Geluid

Stevige update voor Pioneer-streamers

Pioneer brengt een gratis softwareupdate uit voor zijn bekroonde N-50-streamer. Ook de goedkopere N30 krijgt gapless playback en ondersteuning voor ALAC en AIFF.

Dat de N-50 en N-30 Apple Lossless-bestanden (ALAC) kan afspelen is een toegeving aan vragen van Apple-eigenaars. Hoewel FLAC reeds ondersteund werd door de Pioneer-streamers, is de vergelijkbare ALAC veel handiger voor mensen die in het Apple-universum zitten. Het Apple Lossless-formaat wordt immer erkend door iTunes en iOS-apparaten, en dat is niet standaard voor FLAC het geval.

Samen met de firmware-update verschijnt er ook een update voor de ControlApp voor iOS en Android. "Het gebruik van de gratis ControlApp is prettiger omdat deze het volledige scherm benut om door de muziekbibliotheek te scrollen. Het weergeven van track-informatie tijdens het scrollen werd eveneens versneld", kregen we van Ronald De Wilde van Pioneer te horen.

Voor wie geïnteresseerd is in de N-50: het toestel werd recent door FWD gerecenseerd, in kader van het dossier netwerkspeler in FWD44. De Pioneer N-50 werd ook door EISA verkozen tot beste audiostreamer van het jaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.