Redactie

The Box

Je krijgt een doos met een rode knop erop. En meteen een joekel van een dilemma: druk erop, en je krijgt een miljoen dollar, maar ergens op aarde gaat er een mens, die ze niet kennen, de pijp uit. Wat gaat het jonge koppeltje dat de doos in handen krijgt (Cameron Diaz en James Marsden), met zeer acute geldproblemen nota bene, ermee doen?

Wat ze ermee doen gaan we uiteraard niet spoileren, en wat er gebeurt nadat ze hun uiteindelijke beslissing hebben genomen nog veel minder. Maar laat ons het erop houden dat de keuze voor dit koppeltje niet zo arbitrair was, en dat ze nog door een waarachtige hel gaan voordat de apotheose van The Box (nog eens: lippen stijf!) zich heeft voltrokken.

The Box is doorsnee Hollywoodvoer, maar wel met een uitstekende pedigree. Het scenario is gebaseerd op een aflevering van de tv-reeks The Twilight Zone uit 1986, die op zijn beurt de mosterd haalde bij een kortverhaal van Richard Matheson, dat in 1970 in Playboy verscheen.

Matheson inspireerde overigens enkele tientallen films, waarvan The Omega Man (enkele jaren geleden kwam er nog een remake onder de originele titel I Am Legend) veruit de bekendste was.

Woensdag 23 januari op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.