Redactie

The International

Een actiefilm met blatende Uzi-machinepistolen, waarbij je toch niet je hersens op waakvlam hoeft te zetten? De vraag blijft hoe mogelijk (en nodig) het wel is, maar regisseur Tom Tykwer (eerder van Lola Rennt, pas nog van Cloud Atlas) zet een stap in de goeie richting met The International, een samenzweringsthriller waarin Clive Owen als Interpol-agent jacht maakt op de nieuwe slechteriken van deze door Wall Street-hebzucht geteisterde tijden: grootbankiers, die er hun hand niet meer voor omdraaien om iemand om te leggen die in hun weg loopt.

Owen was een prima keuze voor de hoofdrol in deze film, omdat hij tegelijkertijd de présence van een actieheld heeft (bewees hij onder meer in het uitzinnige Shoot 'em Up), en de everyman-kwaliteit van een gewone sterveling die ineens in een dampende beerput van corruptie is verzeild geraakt. Let ook op Armin Müller-Stahl, die een diabolische, door de demonen van het kapitalisme verteerde slechterik speelt.

En geniet vooral van de pièce de résistance van deze film: de gespierde shootout in de omloopgangen van het Guggenheim-museum in New York, met die daarnet genoemde blatende uzi's. Zo werden ze al decennia niet meer gemaakt!

Zaterdag 20 april op VIER om 20u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.