Geluid

THX klaagt Apple aan

Audiospecialist THX trekt naar de rechtbank met een klacht tegen Apple. Volgens THX bevatten de iPhone, iPad en Mac luidsprekertechnologie van hun hand.

Het conflict draait rond patenten die handelen over dunne luidsprekeropstellingen in behuizingen met weinig plaats, bijvoorbeeld in een televisie of een mobiele telefoon. Door uitsparingen in de behuizing een bepaalde vorm te geven, zou het geluid krachtiger naar buiten worden gestuurd. Volgens THX is de technologie toegepast in de dunne cases van de iPhone en iPad, en ook in de nieuwe flinterdunne iMacs.

Pittig detail: THX werd oorspronkelijk opgericht door filmregisseur George Lucas, maar is nu voor zestig procent in handen van Creative. Die heeft over de jaren vaak in de clinch gelegen met Apple, voornamelijk rond de iPod en het vermeend gebruik van Creative-technologie in die speler.

De Apple-blog MacRumors merkt bovendien op dat Tom Holman, de uitvinder van de oorspronkelijke THX-standaard, sinds 2011 bij Apple werkt. Zijn taak daar is technische ondersteuning geven aan nieuwe ontwikkelingen op audiovlak.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.