Mobile

Twee nieuwe smartphones bij Sony

Het gerucht dat Sony een middenklasser, de Xperia SP, zou gaan aankondigen deed al even de ronde en werd vandaag door het bedrijf zelf bevestigd. Daarnaast zal het Japanse bedrijf nog een Androidtoestel uitbrengen, de Sony Xperia L, die onder de Xperia SP wordt gepositioneerd.

Sony Xperia SP

De Xperia SP zal worden voorzien van een Qualcomm S4 Snapdragon MSM8960-chipset (dual-core) die geklokt is op 1.7 GHz. De Sony Xperia SP beschikt over een 4.6 inch HD Reality Display met 1280×720 pixels. Dit scherm wordt  ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2, net als de Xperia Z en moet zorgen voor een betere kijkervaring door je content te analyseren en het beeld automatisch aan te passen.

Aan de achterzijde zit een 8 megapixel-camera met de Exmor RS-camerasensor, 16x digitale zoom en autofocus. Het intern geheugen bedraagt 8 GB, maar is uit te breiden tot 32 GB. De accu heeft een capaciteit van 2370 mAh.

Verder is de Xperia SP geschikt voor 4G/LTE-internet, NFC en DLNA. De NFC-mogelijkheid kan via Sony’s One-touch sharing makkelijk content op je televisie tonen of muziek en foto’s delen met andere apparaten. De Stamina-mode is ook op dit toestel aanwezig en zorgt er voor dat er geen gegevens worden opgehaald wanneer het scherm is uitgeschakeld.

De behuizing bestaat uit een aluminium frame en net als bij de NXT-serie is er een doorzichtige balk aanwezig, die je kan instellen voor het tonen van notificaties. Je kunt zelfs de verlichting zo instellen dat hij oplicht op de maat van je favoriete muziek. Het formaat is 130,6 x 67,1 x 9,98 mm en het weegt 155 gram.

Sony Xperia L

De Xperia L zal worden voorzien van een Qualcomm MSM8230-chipset (dual-core) die geklokt is op 1 GHz. De Sony Xperia L beschikt over een 4.3 inch FWVGA-scherm met 854×480 pixels. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel-camera met de Exmor RS-camerasensor, 4x digitale zoom en autofocus. Er is een speciale cameraknop aanwezig waarmee je binnen iets meer dan één seconde je telefoon van slaapstand naar camerastand doet gaan. Het intern geheugen bedraagt 8 GB, maar dat kan je opnieuw uitbreiden tot 32 GB. De accu heeft een capaciteit van 1750 mAh.

Verder beschikt de Xperia L niet over 4G/LTE-internet, maar wel over Stamina-mode, NFC en DLNA. Sony’s One-touch functies en Stamina-modus zijn dus ook op de Xperia L te gebruiken.

Het uiterlijk van de Xperia L heeft veel weg van de Sony Xperia T. Het lijkt erop dat er onderaan het toestel een soort van notificatieled is geïntegreerd, geen doorzichtige balk zoals bij de Xperia SP, Xperia S en Xperia P. Het formaat van de Xperia L is 128,7 x 65 x 9,7 mm en het toestel weegt 137 gram.

De Xperia SP en Xperia L worden beide geleverd in de kleuren wit en zwart en de adviesverkoopprijs zal respectievelijk 399 euro en 279 euro zijn. Vanaf het tweede kwartaal zullen ze dan in de winkels liggen. Beide toestellen worden voorzien van Android 4.1.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.