Beeld

Apple test OLED-schermen voor iTV

Geruchten over een echte tv van Apple makelij – de iTV, niet te verwarren met de Apple TV – gaan al een tijdje mee. Sinds 2011 om precies te zijn.  Sindsdien gaan de geruchten alle kanten uit. Van het idee dat Jobs de oplossing had gevonden voor een geïntegreerde oplossing in de woonkamer, tot zijn uitspraak dat hij geen tv’s wilde verkopen. (lees hier). Maar ondertussen zijn we drie jaar verder en de iTV is nog steeds niet meer dan een gerucht.

Volgens de Korea Herald levert een niet nader genoemde lokale display fabrikant nu testpanelen voor Apple’s iTV, die volgend jaar in massaproductie zou gaan. Het zou om 65 inch OLED panelen gaan.

Nog volgens de Herald, zou Apple plannen gehad hebben om in 2014 twee miljoen tv’s in de markt te zetten met een een 65 en 77 inch LCD-scherm. Maar in oktober 2013 werden die plannen stopgezet, naar verluid omdat Apple naar OLED wilde overstappen.

Op basis van de gegevens lijkt het er sterk op dat de fabrikant in kwestie LG is. Maar of zij al klaar zijn om dergelijke grote panelen in de vereiste volumes te leveren is twijfelachtig. Het blijft dus afwachten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.