Redactie

Game of Thrones doet torrents doldraaien

De premiere van het nieuwe seizoen van Game of Thrones lokte 6,6 miljoen kijkers in de V.S. Maar de mensen die de cultserie van HBO niet konden bekijken, vonden massaal hun weg naar het illegale circuit.

In de dag na op de uitzending op 6 april werd een nieuw recordaantal illegale downloads via torrents geregistreerd. De gespecialiseerde nieuwssite TorrentFreak telde op het hoogtepunt 300.000 simultane 'leechers' voor de eerste aflevering van het vierde seizoen van Game of Thrones. In de eerste 24 uur hebben een geschatte miljoen mensen de aflevering binnengehaald.

Van de nieuwe aflevering zijn er drie populaire torrents. Vorig jaar, bij de premiere van aflevering één van seizoen drie, waren er meer versies. TorrentFreak vermoedt daarom dat het totale aantal downloads ongeveer gelijk is aan een jaar geleden. Maar het is nog nooit gebeurd dat één specifieke torrent simultaan 300.000 keer gedeeld werd. 

Bijna vijf procent van alle downloads vloeiden richting Nederland, merkt TorrentFreak op. De grootste Game of Thrones-fans zitten blijkbaar in Australië, waar bijna 12 procent van alle downloaders wonen. Ook in de V.S. zelf waren er veel illegale downloads, mogelijk omdat de mobiele dienst van HBO tijdens de uitzending buiten dienst was.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.