Beeld

Eerste Philips-tv’s met Android voor lente

Philips zal als eerste tv-fabrikant televisies op de markt brengen met Android, incluis de Google Play Store. Eerst op de 8100- en 8200-Full HD-reeksen en op Ultra HD 8800-toestellen. De eerste Android-televisies verschijnen "in het tweede kwartaal" van dit jaar in Europa en Rusland.

Dat Philips (TP Vision) de overstap maakt van zijn eigen smart tv-platform naar Android, werd al bekend gemaakt op CES in januari. We krijgen toen de kans om een preview te krijgen van de nieuwe software. Die was verre van finaal, maar toonde een interface die heel gelijkend was op Android op een mobiel toestel.

De nieuwe 8000-reeksen worden de eerste die effectief Android zullen draaien. Het platform zal heel volledig zijn, met toegang tot Google-diensten, incluis Chrome, YouTube, Google Movies, Google Music en natuurlijk de Google-zoekmachine.

Maar eigenlijk gaat Philips voor een hybride aanpak. Eigenaars van de nieuwe tv's zullen nog altijd 'oude' Philips-apps kunnen downloaden én Android-apps via de Google Play Store. Zo zal bijvoorbeeld de bekende Cloud TV en Cloud Explorer (met een link naar Dropbox) beschikbaar zijn.

De koppelingen met de Google-appwinkel ziet Philips vooral als een opportuniteit om veel games naar het grote scherm te brengen. Om de bediening van spelletjes vlotter te laten verlopen, komt er ondersteuning voor aparte gamecontrollers. Er kan ook met de meegeleverde pointer worden gewerkt.

De 8000-reeks omvat de voorlopige topmodellen van Philips. De 8100- en 8200-modellen bieden een Full HD-panel met 800 Hz Perfect Motion en de 8800 een Ultra HD-paneel met 1.000 Hz Perfect Motion Rate. Ze gebruiken ook Micro Dimming Pro, voor een beter contrast. Alle topmodellen bieden vierzijdige Ambilight.

De 8800 heeft ten slotte ook een sensor die detecteert hoe ver de kijker van het scherm zit. Aan de hand van de gemeten kijkafstand wordt de scherpte van het beeld aangepast.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.