Beeld

Haier rolt spierballen met spotgoedkope 4K en curved OLED

Op CES gaat vaak veel aandacht naar de grote namen uit de AV-wereld. Maar Haier, de grootste AV-fabrikant uit China en toch eerder beschouwd als budgetmerk, komt hier sterk uit de hoek. 

De stand van Haier is nog niet toegankelijk op CES, want officieel is de beurs nog niet van start gegaan. Toch geeft het Chinese merk al aardig wat inzicht in wat er hier in Las Vegas wordt getoond. En het klinkt zeer intrigerend, want Haier wil hier duidelijk meer indruk maken dan in de voorbije jaren. 

Wellicht de opmerkelijkste aankondiging is die van een lijn spotgoedkope Ultra HD tv's. De H6500-serie start met een 42-inch 4K-model dat te koop zal zijn voor 799 euro. Het is natuurlijk de vraag of 4K wel relevant is bij zo'n kleine schermmaat, maar in marketingtermen scoort zoiets wel. De zinvollere 50-inch versie heb je al voor 200 euro meer, terwijl de prijzen voor 58- en 65-inch uitvoeringen nog onbekend is. 

Daarnaast komt er een iets duurdere – maar nog altijd opmerkelijk goedkope – lijn van 4K-designtv's die starten aan 999 euro. Unieke en toch ook wat verbijsterende eigenschap van deze H7000-reeks is de aanwezigheid van drie HDMI-ARC-poorten. De meeste tv's hebben maar één HMDI-poort met ARC-audiokanaal.

Volgens de Chinezen kunnen we op CES ook een gebogen Full HD OLED-tv van 55 inch verwachten en een gebogen 65-inch LED-scherm met een "bijzonder design". Op de stand zou ook een 3D 4K-televisie als prototype worden getoond, met als bijzonder eigenschap dat de 3D-ervaring door meerdere mensen tegelijkertijd kan ervaren worden – een kwaliteit die we kennen van de eerste 4K-televisies, zoals de Toshiba ZL2 (hier getest).

We zijn ook benieuwd naar minder spectaculaire prototypes, zoals een tv-afstandsbediening met NFC die draadloos contact maakt met de smartphone en de internetinstellingen doorseint naar het televisietoestel.

Ten slotte is er ook sprake van een reeks Haier-tablets en smartphones, bestaande uit modellen met een (bijna) 6-, 7,85- en 10,1-inchscherm. Prijzen liggen tussen 179 en 349 euro. Dat laatste is voor de HaierPad H6000, een 5,85-inch phablet met dualsim-mogelijkheid.

Uiteraard kan je van ons een volledig verslag van de bezoek aan de stand verwachten.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.