Beeld

Philips zet Android op zijn tv’s

Philips (TP Vision) gaat zijn toptelevisies uitrusten met Android, het besturingssysteem dat we vooral kennen van smartphones en tablet. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit de Google Play Store apps op de tv te installeren. En dat is een first. 

Philips lost nog niet zoveel details, maar het lijkt er op dat Android naast het bestaande Smart TV-aanbod met de EPG en film-op-aanvraag-apps zal draaien. Een kritiek die ook FWD op Philips-toestellen had, was dat hun Smart TV-platform vaak sloom reageert. De omhelzing van Android lijkt een antwoord hier op. Volgens Philips kunnen we bij de Android-tv's rekenen op "snelle responstijden" en "slimme operabiliteit". 

"In 2014 beginnen we met de uitrol van high-end Philips tv’s met Android, waarna we ons Android-aanbod stap voor stap zullen uitbreiden naar de andere segmenten. We verwachten dat de waardering van de consument snel zal groeien en dat daarmee de behoefte naar dit product een grote vlucht zal nemen. In 2015 zullen de meeste van onze Smart TV’s door Android worden aangedreven", zegt Maarten de Vries, de CEO van TP Vision.

De aanwezigheid van Android op de tv zal zeker interessant zijn voor gamers. Zij krijgen immers toegang tot de vele duizenden games die beschikbaar zijn via de Google Play Store. Omdat heel wat smartphones beschikken over Full HD-schermen en de Philips-tv's een quadcore-processor meekrijgen, zouden die spelletjes zonder al te veel problemen op een televisie moeten draaien. Al blijft er nog wel de vraag van hoe ze te bedienen – al zal Philips daar wellicht een passend antwoord voor hebben.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.