Beeld

LG zet sterk in op webOS

We vingen al een gerucht op dat LG met webOS een frisse wind door zijn smart tv platform wilde jagen. Nu blijkt dat LG zwaar inzet op de nieuwe interface.

Smart TV is een leuk concept maar fabrikanten blijven zoeken naar een goede gebruiksinterface die intuïtief, handig, snel en leuk is. En niet onbelangrijk, het gebruikte systeem moet aantrekkelijk zijn voor ontwikkelaars van toepassingen. Zonder apps is eender welk ecosysteem een lege doos.

LG WebOS

LG zet nu volop in op webOS. Bij de nieuwe televisies zal 70% (of 56% afhankelijk van welk persbericht je leest) voorzien zijn van de nieuwe omgeving. LG gelooft dus duidelijk in zijn kansen. Uiteraard zal ook webOS gecombineerd zijn met de Magic Remote.

webOS herkent ingeplugde apparaten onmiddellijk en laat in een popup zien wat de mogelijke opties zijn voor dat apparaat. De niewe launcher, een link-rechts scrollend menu van kaarten maakt het mogelijk om onmiddellijk te veranderen van broadcast tv, naar smart tv content of media op externe apparaten. Je kan ook een aantal dingen tegelijk doen: tv kijken, spelletje spelen, internet browsen.

LG WebOS

Via het live menu, dat je kan openen terwijl je tv kijkt, krijg je aanbevelingen of kan je zoeken in de programmagids.

webOS zal van bij de aanvang een uitgebreide collectie apps hebben, al blijft het altijd wat afwachten welke apps we ook in België en Nederland zullen zien.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.