Mobile

Lumia 1520 is reus onder Windows Phone-telefoons

Met de Lumia 1520 heeft Nokia ontegensprekelijk de grootste Windows Phone-smartphone in huis. Zijn 6-inch scherm is zo groot dat de software er voor aangepast werd.

De Lumia 1520 is gigantisch omschrijven is niet echt overdreven. Met afmetingen van 16,3 x 8,54 x 0,87 cm is het apparaat stukken groter dan andere reusachtige telefoons of phablets. De Samsung Galaxy Note 3 (lees hier de test) is toch meer dan centimeter minder hoog. Het Koreaanse merk heeft echter nog een obscurdere én grotere telefoon in zijn assortiment zitten, de Galaxy Mega. Die is nog een tikje groter dan de 1520.

De nieuwe Nokia pronkt met een 6-inch ClearBlack IPS-scherm dat een Full HD-resolutie toont. Omdat de combinatie van schermgrootte en resolutie niet zo goed werkt met de reguliere Windows Phone-interface, toont het hoofdscherm drie in plaats van twee rijen iconen. Apps tonen uiteraard op volledige schermgrootte. De schermgrootte leent zich ook heel goed tot het bekijken van video’s, zeker in combinatie met de nieuwe hoezen die het apparaat in een kijkpositie houden.

Hoewel Windows Phone naar ons gevoel wat minder nood heeft aan de allersnelste hardware, bezit de Lumia 1520 toch over vrij goede specificaties. De Snapdragon 800-chipset beschikt over een processor aan 2,2 GHz en 2 GB werkgeheugen, met 32 GB voor apps en media. Je kan dit nog verder uitbreiden met een geheugenkaartje – een feature die in het verleden te vaak ontbrak op Lumia's.

Nokia zet bij zijn topmodellen graag in op fotografie, en dat is bij de Lumia 1520 niet anders. Onder de noemer 'Pureview' schuilt een 20-megapixelsensor met een dubbele led. We hopen ook een beetje op de kwaliteit van de optische stabilisatie van de Lumia 920 (lees hier de test)

De Lumia 1520 is sinds kort beschikbaar en kost officieel 699 euro, al kan je hem van de meet af al vinden voor prijzen die enkele tientallen euro's lager liggen. Nokia zou Nokia niet zijn als het apparaat niet in een reeks felle kleuren (geel en rood) beschikbaar zou zijn, naast een zwarte uitvoering. 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.