Geluid

Tape-adapter brengt Bluetooth naar antieke autoradio’s

De kans dat je autoradio nog over een cassettespeler beschikt is eerder klein te noemen. Mocht het toch zo zijn, dan kan je met een eenvoudig gadget van 35 euro de autoradio prompt naar de 21ste eeuw brengen. De fabrikant is Ion, beter bekend voor een reeks platenspelers die vinyl omzetten naar mp3's.

De Cassette Adapter Bluetooth ziet er uit als een perfecte replica van een klassieke cassette. Het bevat echter geen tape, maar wel een Bluetooth-ontvanger die operationeel wordt zodra het apparaat in de cassettespeler van je autoradio wordt gepropt.

De audio die je vanaf je smartphone (of ander mobiel toestel) naar de Cassette Adapter Bluetooth stuurt, wordt via de koppen van de cassettespeler naar de autoradio gestuurd. Over de geluidskwaliteit kunnen we geen uitspraak doen, wegens nog niet gehoord, maar de adapter laat in elk geval toe dat je pakweg muziek vanaf de Spotify-app naar je antieke radio krijgt.

De adapter was een van een reeks nieuwe producten die Ion op CES voorstelde, zoals industriële oorbeschermers met Bluetooth en een discobal die allerlei kleurtjes verspreid op basis van de muziek.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.