Geluid

Teufel brengt gettoblaster terug met draagbare speaker inclusief bluetooth

Enkele decennia geleden waren ze, zeker niet altijd tot tevredenheid van iedereen, een vast onderdeel van het straatbeeld en als het aan Teufel ligt maken ze binnenkort weer een comeback. Het Duitse merk komt namelijk met hun eigen versie van de draagbare muziekspeler die we kennen als boombox of gettoblaster. Het apparaat luistert naar de veelzeggende naam Boomster en is uitgerust met een Class D versterker en daarnaast ook nog eens voorzien van Bluetooth.

De Boomster heeft een 3-kanaals opbouw: twee tweeters, twee midrange drivers plus subwoofer. Over het gehele frequentiebereik produceert de luidspreker een gedetailleerde en nauwkeurige geluidsweergave. De draagbare Boomster is ideaal voor in de buitenlucht, maar de Class D versterker beschikt over voldoende power om ook binnen in huis grote ruimtes te vullen met volle klanken.

Met Bluetooth 4.0 met aptX stream je muziek vanaf je smartphone of tablet draadloos in CD kwaliteit, inclusief muziek afkomstig van online muziekdiensten (Spotify, Deezer, Napster, etc), YouTube en je eigen verzameling. Je kunt muziek naar de Boomster sturen met een afstand tot maximaal 10 meter. Ook het geluid van een video die je kijkt op je device wordt synchroon weergegeven.

Geeft de bron waar je muziek vandaan komt ondersteuning aan NFC, dan kun je ook gebruik maken van NFC-pairing, zodat je de speler – bijvoorbeeld je smartphone – maar een paar seconden in de buurt van de Boomster hoeft te houden om automatisch verbinding te maken.

De Boomster bevat een geïntegreerde oplaadbare batterij die 10 uur mee kan. Het opladen van een lege batterij duurt drie uur. Het is ook mogelijk om vervolgens in de tussentijd normale AA-batterijen te gebruiken. De Boomster is leverbaar voor een adviesprijs van 299,99 euro. Bekijk ook de productpagina op hifi.nl en bezoek de website van Teufel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.