Geluid

Teufel XXL-speaker heeft wieltjes

Teufel komt met een nieuwe speaker die ze zelf omschrijven als de "Godzilla onder de luidsprekers". De zogenaamde Rockster boost namelijk 115 dB aan geluidskracht. Door de vier wielen die aan de onderkant zitten is hij makkelijk te verplaatsen.

D 85cm hoge speaker heeft een basgeluid van 45 Hz. Alles wordt weergegeven met een 15 inch subwoofer en een 1 inch horn tweeter driver. Middels een XLR-kabel is het mogelijk om twee Rockster-speakers in stereo opstelling te gebruiken. Met een schakelaar kan vervolgens worden bepaald welke luidspreker de toon aangeeft volgens het master/slave principe. Er kunnen er ook meer dan twee gekoppeld worden voor een surround sound.

Met een geïntegreerde 2-kanaals dj-mixer en twee aptX-Bluetooth- en analoge ingangen (mini-jack en stereo-cinch) kun je van playlists en tracks wisselen. Ook een instrument- of microfoon kan worden aangesloten en eventueel worden voorzien van een echo-effect. Met een schuifregelaar (crossfader) kan de input van twee parallelle geluidsbronnen worden aangestuurd. De dj-mixer is uitgerust met een volumeregelaar.

Het apparaat kan via het stroomnet worden aangesloten, maar heeft ook een interne accu die op een volumeniveau van 105 dB zes uur lang afspeelt. Op maximaal geluidsvolume (115 dB) blijft hij twee uur lang werken. De accu van de Duitse fabrikant Battery Kutter uit Hamburg is vervangbaar en heeft een capaciteit van 12 Ampère-uur (Ah). Met een optioneel verkrijgbare kabel kan de Rockster op een externe auto-accu aangesloten worden.

Er komen ook bijbehorende accessoires aan, te beginnen met een flessenopener, een houder voor drankjes, BBQ tools en mobiele apparaten. Allemaal met schroefjes vast te maken aan de Rockster. Binnenkort volgt ook een weerbestendige regenhoes met twee met klittenband afsluitbare openingen ter hoogte van de handgrepen.

De Rockster is nu te koop voor een adviesprijs van 999,99 euro. En dat is inclusief wielenset, accu en stroomkabel. De wieltjes kunnen ook vergrendeld worden zodat de speaker stevig blijft staan op ook een losse ondergrond.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.