Geluid

Yamaha komt met A-S1100 stereoversterker

Na vier jaar van ontwikkeling presenteert Yamaha met de A-S1100 de opvolger van de A-S1000. De geïntegreerde stereoversterker beschikt net als zijn voorganger over een Bi-Wiring-optie en heeft verder een symmetrische versterkeropbouw, een drievoudig parallelle geluids- en volumeregeling en hoogwaardige analoge VU-meters.

De Yamaha A-S1100 volgt het principe van de symmetrische versterkeropbouw; de in totaal vier aparte versterkerunits halen een totaal vermogen van tot 190 Watt per kanaal. De uitgangselementen bestaan bovendien uit MOSFET's met gelijke polariteit aan de plus- en de minzijde. Dit elimineert schommelingen in de audioweergave, die bij conventionele versterkers door verschillende polariteit kunnen ontstaan. De discrete opbouw van de geïntegreerde versterker voorkomt signaalverlies en vermindert het gesuis. De tuimelschakelaars en draaiknoppen zijn van 100% aluminium.

Speciale aandacht is er voor de kabelverbindingen. De luidsprekerterminals zijn van massief messing, waaraan de kabels veilig en snel kunnen worden vastgedraaid of via een banaanstekker kunnen worden bevestigd. Ze zorgen voor een optimale verbinding met de laatste belangrijke schakel in de audioketen. Er zijn ook mogelijkheden voor Bi-Wiring of het aansluiten van twee verschillende luidsprekerparen. Daarnast zijn er ook vergulde stereo-Cinch audio-ingangen aanwezig, om zo stekkers stevig te bevestigen en  signaaloverdracht te optimaliseren.

Het apparaat houdt ook rekening met de unieke audiokwaliteit van langspeelplaten door middel van een discrete phono-versterker die speciaal op de weergave van platen is afgestemd. De geïntegreerde stereoversterker is net zo geschikt voor MM- (Moving Magnet) als voor MC-systemen (Moving Coil). Daarvoor zorgt een keuzeschakelaar direct naast de phono-aansluiting op de achterzijde.

De A-S1100 is vanaf juli 2015 verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart. De kleuren van de zijdelen zijn overigens helemaal zelf te kiezen. De A-S1100 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1799,00 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.