Redactie

Drie nieuwe Bluetoothspeakers van Libratone

Precies op tijd voor de zomer: Deense audiofabrikant Libratone kondigt vandaag drie nieuwe draagbare Bluetoothspeakers aan. Alle drie de speakers zijn van handzaam formaat, komen in een aantal frisse kleuren en zijn voorzien van 360°-geluid.

,

GO ONE CLICK, GO ONE STYLE en GO TOO, dat zijn de namen van Libratone’s zomerreeks. De GO ONE CLICK is het meest uitgebreide model en komt met afneembare beschermrand, waar je verschillende accessoires aan kunt bevestigen om de speaker op te hangen of te kunnen dragen. Dat is op zich een leuke feature, maar in de toekomst kun je dat op nog meer manieren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een haak of zuignap om de speaker écht overal te kunnen bevestigen.

,

“Portable” moet het sleutelwoord geweest zijn bij het ontwerpen van deze reeks. De ONE STYLE, een uitgeklede variant van de GO ONE CLICK, wordt namelijk geleverd met slechts een lus. Daarmee kun je ‘m niet alleen ophangen maar ook gemakkelijk uit een tas vissen, zo laat Libratone weten. Hekkensluiter van deze serie speakers is de GO TOO, welke de vorm en het formaat van een waterflesje heeft. Wederom portable, want deze past dus in het zijvak van een gemiddelde rugzak en is wellicht ook nog mee te nemen in een bidonhouder op de fiets. Bovendien zijn alle drie de luidsprekers spatwaterbestendig.

,

,

Toch draait het niet alleen om de gimmicks. “Iedereen is een audiofiel,” aldus Jan McNair van Libratone. Dat betekent uiteraard niet dat deze Bluetoothspeakers klinken als de Kharma Enigma Veyron, maar geluidskwaliteit nemen ze in Denemarken toch serieus. Details over wat je in de speakers kunt vinden zijn nog niet bekend en we hebben ze nog niet in actie kunnen horen, dus dat hou je nog tegoed. Wat al wél bekend is, is dat je via de Libratone app twee speakers aan elkaar moet kunnen linken voor een compacte stereo-opstelling. In de toekomst moet je de GO-serie ook kunnen combineren met de multiroom ZIPP-serie.

,

Tenslotte zijn alle drie de GO-speakers voorzien van Bluetooth 4.1, en 3,5mm ingang en een batterij die zo’n 12 uur aan muziek aan moet kunnen. De TOO is verkrijgbaar vanaf 23 juni en zal €149 kosten. De ONE CLICK en ONE STYLE liggen vanaf 7 juli in de winkel en zullen respectievelijk €199 en €179 gaan kosten. In eerste instantie zijn alleen de kleuren Graphite Grey, Cloudy Grey en Caribbean Green beschikbaar zijn, later worden daar nog meer kleuren (en accessoires!) aan toegevoegd. 

,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.