Geluid

Monitor Audio koopt Roksan

Het Britse Monitor Audio koopt landgenoot Roksan op. De overname is de tweede in korte tijd binnen de sector, want recent nam ELAC Audio Alchemy over.

In eigen land werd Monitor Audio bij shows en demo’s vaak gecombineerd met Roksan-apparatuur. Een geval van samenwerken binnen de sector, zoals wel vaker voorkomt. Met de overname door Monitor Audio wordt het echter een formele huwelijk en een serieuze uitbreiding voor de speakerfabrikant. De Londense Roksan is een kleinere speler, maar wel één met een goede reputatie qua versterkers en cd-spelers. Zijn Oxgene-toestellen zijn bovendien heel opvallende verschijningen.

In België is Roksan de laatste tijd nauwelijks aanwezig, in Nederland is de distributie beter. Of het na de overname ook in België beter beschikbaar zal zijn, moet nog blijken. Monitor Audio-importeur Transtel-Sabima heeft immers heel recent de licentie verworven om Arcam te verdelen – en dat groter merk is een concurrent van Roksan. 

Ook de Duitse luidsprekerfabrikant ELAC gaat voor groei. Hun overname van Audio Alchemy, het geesteskind van ingenieur Peter Madnick, verruimt het portfolio van het bedrijf uit Kiel met behoorlijk high-end componenten. 

Met een bijdrage van Jasper Mijwaard.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.