Beeld

Sony plant OLED-tv voor 2017

Verschillende bronnen bevestigen dat Sony twee OLED-tv’s op de markt zal zetten in het najaar van 2017. Dat op zich is al belangrijk nieuws, maar sommige details duiden op een nog veel belangrijkere tendens voor televisie.

Het nieuws bereikte ons via Forbes. Een bericht in de Koreaanse website ETNews duidde op een deal tussen LG Display en Sony voor OLED-panelen. Ondertussen is die afspraak bevestigd door een bericht op OLEDnet en door Barry Young, de CEO van de OLED-Association. Die had bovendien een aantal erg interessante details te vermelden.

Sony plant naar verluid de introductie van twee modellen: een 55-inch en 65-inch versie. Met 80.000 stuks gepland voor de 55 inch, en 120.000 stuks voor de 65 inch, lijkt het er alvast op dat Sony geen stormloop verwacht op deze modellen. Dat terwijl de prijs nochtans erg interessant zou zijn. Young gaf aan dat de prijs in de winkel 1.999 USD zou zijn voor de 55-incher, en 2.999 USD voor de 65 inch. In euro, en rekening houdend met BTW, zouden de prijzen mogelijk ergens rond de 2.399 en 3.599 zitten. Dat is recht op het terrein van de huidige LG B6V-reeks die als instap geldt voor Ultra HD OLED.

LG zou de OLED-panelen aan Sony leveren in het tweede kwartaal van 2017, zodat de verkoop kan beginnen in het najaar. Mocht Sony inderdaad deze prijzen voeren, dan is het niet ondenkbaar dat LG zijn prijzen zal laten zakken. Mogelijk vernemen we meer hierover op CES in januari.

OLED-tv’s zijn geen nieuwe technologie voor Sony. De Japanse reus introduceerde op CES 2008 de eerste OLED-tv, al was die toen maar 11 inch groot (de XEL-1). In de filmstudio’s zijn OLED-monitoren van Sony zoals de PVM-X300 erg populair.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.