Geluid

VRT-radiostations opnieuw via TuneIn

Na wekenlange radiostilte – letterlijk dan – is het opnieuw mogelijk om op toestellen van Sonos, Bluesound, HEOS, Samsung en anderen naar de VRT-radiostations te luisteren. Het conflict tussen de VRT en de TuneIn-dienst lijkt voorbij.

De TuneIn-dienst wordt door vele fabrikanten gebruikt om internetradiostreams uit heel de wereld te bundelen en aan te bieden. [link type=”article” id=”164933″ target=”_self” name=”Recent verdwenen de VRT-streams echter uit het aanbod”]. Een onderliggend conflict over een nieuw advertentiemodel (waarbij TuneIn advertenties zou injecteren op streams) zou aan de grondslag liggen, al heeft VRT dat nooit officieel willen bevestigen.

De uitval trof bijzonder veel luisteraars, onder meer gebruikers van de populaire Sonos-apparaten. Wie een VRT-stream aan zijn favorieten had toegevoegd, kon mogelijk echter blijven luisteren. De oorspronkelijke stream-URL bleef immers in de lucht, enkel de doorgeef-functie van TuneIn was gestaakt.

Het plan van TuneIn om de VRT-streams op een andere manier aan te bieden lijkt nu van de baan. “VRT wil met zijn aanbod aanwezig zijn op alle platformen die onze luisteraars gebruiken, op een correcte manier en binnen het kader waarin VRT werkt.  Daarover hebben we met TuneIn afspraken gemaakt, en we zijn tevreden dat ons aanbod nu ook via hun platformen opnieuw te beluisteren is”, zegt ​Radiomanager Els Van de Sijpe.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.