Redactie

Apple oppert ‘startslot’ voor iPod

De iPod is een bezit om scherp in de gaten te houden. Apple denkt mee met zijn bezorgde klanten door een experimentele technologie te ontwikkelen die het dieven onmogelijk maakt om iPods, en de toekomstige iPhones, op te laden.

Een eind 2005 door Apple ingediende patentaanvraag, die het Amerikaanse patentbureau deze week publiceerde, wijst daarop. Het idee is simpel: maak heropladen van gestolen iPods, PDA’s, MacBooks, iPhones en andere mobiele hardware onmogelijk.

Dat kan bijvoorbeeld door een timer te laten verstrijken of door koppeling aan een onbekende oplader te frustreren. Een andere manier is een ingreep die zorgt dat het toestel alleen binnen een bepaalde geografisch gebied opnieuw stroom kan krijgen.

Wanneer deze technische beperkingen ‘overtreden’ worden, moet de gebruiker een code invoeren. De dief die deze code niet kent, zit met een stroomloze gadget. “Normaal gebruik en plezier van het toestel kan behoorlijk worden verminderd door de oplader uit te schakelen”, aldus Apple met gevoel voor understatement.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.