Redactie

Externe schijf van Plextor wordt mediacenter

Een harde schijf die mediabestanden afspeelt op tv. Dat is kort samengevat wat De PX-MPE500U van Plextor is en doet. De externe harddisk van 500 gigabyte speelt MPEG- en Divx/Xvid-bestanden, maar kan ook gebruikt worden om foto’s en muziek op uw scherm te laten spelen. Het toestel is vanaf januari te koop voor 199 euro, inclusief btw.

De mediabestanden van de schijf naar uw televisie laten stromen kunt u op verschillende manieren doen. Plextor voorziet hiervoor een aansluiting via scart, composiet (ook wel tulpstekker genoemd) of component-connector. Via die laatste kunt u trouwens videobeeld opwaarderen naar HD-kwaliteit van 720 beeldpunten.

De PX-MPE500U heeft een met een paswoord beveiligde map die u zowel via de computer als op tv kunt raadplegen. Alles bij elkaar zorgt dit toestel ervoor dat u zonder veel kabels of instellingen kunt genieten van een digitaal filmpje op uw televisie. De bijgeleverde afstandsbediening zorgt er zelfs voor dat u de rest van de avond in uw luie zetel kunt blijven zitten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.