Redactie

Nintendo mikpunt van Greenpeace-woede

Meestal is Apple kop van jut in het driemaandelijks Greenpeace-onderzoek naar het groene gehalte van computerspullen. Maar deze keer is het Nintendo dat 0 op 10 krijgt van de milieuorganisatie. Een dubieuze eer, want nog nooit kreeg een IT-bedrijf zo’n lage score.

Geen punten voor de maker van de Wii en DS, omdat “Nintendo volledig faalt om ecologisch geloofwaardig te zijn”. Greenpeace bedoelt daarmee dat het bedrijf onder meer niet zegt wanneer het van plan is gevaarlijke chemicaliën uit zijn producten te weren. Het heeft ook geen recyclagebeleid, aldus Greenpeace.

Maar de studie van Greenpeace is niet onbesproken. Critici wijzen erop dat het rapport enkel rekening houdt met bepaalde dingen en niet echt een kijk geeft op de totale ‘groene’ score. Zo kijkt Greenpeace of een toestel zoals de Wii broomhoudende vlamvertragers bevat, maar telt een milieuvriendelijke verpakking niet mee. Ook geeft Greenpeace veel punten als een bedrijf communiceert over zijn ecologische plannen, maar kijkt het niet naar de effectieve uitvoering.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.