Redactie

Fox en NBC beginnen site met gratis tv-series

Met Hulu.com lanceren de Amerikaanse televisiezenders NBC en Fox een site met gratis series. In het aanbod zitten enkele grote namen uit televisieland, zoals The Simpsons, Prison Break en ’24’. De nieuwe site wil volledige afleveringen en zelfs speelfilms van Sony en MGM aanbieden. De uitzendingen worden ondersteund door advertenties en reclameonderbrekingen.

Televisiezenders voelen al langer de hete adem van YouTube en consorten in hun nek. De BBC ontwikkelt momenteel zijn iPlayer en op verschillende Amerikaanse zenders kunt u sommige programma’s al een tijdje (gedeeltelijk) herbekijken in de dagen na de uitzending. Dat Fox en NBC hiervoor de handen ineenslaan, is niet vreemd. Dat verklaart Jason Kilar, hoofd van de nieuwe website in een interview met CNN. “Kijkers identificeren zich met shows en films in plaats van zenders. Door meer materiaal samen te plaatsen, maak je het voor hen dan ook veel makkelijker.”

De site verkeert op dit moment nog in een bétafase en is daarom nog niet toegankelijk voor het grote publiek. Het ziet er echter naar uit dat Hulu niet enkel voor de Amerikanen is weggelegd. Zo wordt het onder meer mogelijk om video’s op blogs te plaatsen en is er een samenwerking met MSN, MySpace en Yahoo. De uitzendingen zijn overigens niet enkel beperkt tot de bekende series van de 21e eeuw. Op de site staan ook enkele grote helden van weleer zoals Kojak en het politieduo uit Miami Vice.

Update 31 oktober, 10 uur:

Zoals u al uit de reacties van onze lezers kunt opmaken, ziet het er naar uit dat het aanbod uitsluitend is weggelegd voor Amerikaanse kijkersnbod uitsluitend is weggelegd voor Amerikaanse kijkers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.