Redactie

Nokia koning van de gsm-verkoop

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand: wie is de best verkopende gsm-fabrikant? Volgens marktonderzoeker IDC verscheepte Nokia in het derde kwartaal 111,7 miljoen toestellen en verkocht het bedrijf meer telefoons dan zijn drie volgers bij elkaar.

Over de hele linie blijft de verkoop van mobiele telefoons groeien. Uit IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker blijkt dat in het derde kwartaal 289,1 miljoen toestellen zijn verkocht, een stijging van negen procent ten opzichte van het vorige kwartaal en 13,8 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2006.

RAZR 2
De groeiende aantallen hebben vooral te maken met de honger naar mobiele telefoons in opkomende landen als China. “Aan de ene kant moeten fabrikanten reageren op de groeiende vraag naar goedkope toestellen van opkomende markten”, zegt IDC-analist Ramon Llamas. “Aan de andere kant zijn volwassen markten op zoek naar geavanceerde modellen die meer opbrengsten en winst genereren.”

Koning Nokia en kroonprins Samsung laten in dit kwartaal de meest belovende groei zien. De Finse producent breidt zijn marktaandeel uit van 34,6 naar 38,6 procent en slijt vooral veel goedkope toestellen. Samsung doet het goed dankzij zijn Ultra Edition-telefoons en is het zwalkende Motorola inmiddels voorbijgestreefd met 42,6 miljoen verkochte toestellen. De Amerikaanse telefoonmaker op de derde plaats is de enige in het lijstje die minder toestellen afzet, maar weet zijn omzetcijfers iets op te krikken dankzij nieuwe modellen als de RAZR 2 en de mp3-telefoon U9.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.