Redactie

PlayStation 3 ook bruikbaar als videorecorder

Niet alleen de PSP, maar ook de PlayStation 3 onthult op de Games Convention in Leipzig een groot geheim. Hij kan televisieprogramma’s opnemen en doorsturen naar de PlayStation Portable. Dat de PSP ook een navigatietoestel kan zijn, leest u elders op ZDNet.

PlayTV, zo heet de tv-tuner met bijhorende PVR-software die Sony voor de PS3 uitbrengt. Het gaat eigenlijk om een dubbele tuner, zodat u een tv-programma kunt opnemen terwijl u naar een ander kijkt.

Er is ook een koppeling naar de PSP: via WiFi kunt u (live en opgenomen) tv op de draagbare console bekijken, of de PSP als afstandsbediening gebruiken.

De nieuwe tv-mogelijkheden zijn een sterke aanvulling voor de bestaande mediafuncties van de PS3. Standaard kan de console films op dvd of Blu-ray afspelen of over het netwerk video streamen. PlayTV haakt ook mooi in op de LocationFree-functie van Sony, waarmee u op andere locaties, bijvoorbeeld in een hotel, via het internet video of televisiebeelden bij u thuis kunt ophalen.

De tuner geeft de PS3 een voordeel ten opzichte van de Xbox 360 van Microsoft. Die kan wel video via het netwerk afhalen en lust high definition HD DVD-schijven (mits u een gepaste lezer hebt gekocht), maar kan niet gekoppeld worden aan de tv-distributie. In de VS pakt Microsoft wel uit met een downloaddienst die films in HD verkoopt. Maar vooralsnog is die dienst niet beschikbaar in Europa.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.