Redactie

PSP navigeert met Tele Atlas

Sony brengt volgend jaar een GPS-module uit voor de PlayStation Portable. De draagbare console – die op dieet gaat en een derde vermagert – wordt dankzij zijn grote scherm opeens interessant als navigatietoestel. Deze aankondiging is gedaan op de Games Convention, die op dit moment in het Duitse Leipzig plaatsvindt.

Het officiële nieuws in Leipzig is de lancering van Go!, een nieuw Sony-merk waar een reeks diensten voor de PSP onder schuilgaat. Het opvallendst is Go! Explorer, een satellietnavigatiesysteem dat volgens de fabrikant zowel voor autobestuurders als voetgangers nuttig kan zijn. “Het programma biedt het allernieuwste in driedimensionale plattegrondtechnologie en meer dan honderd verschillende categorieën voor overlays, met speciale aandachtspunten als snelheidscontrolecamera’s, benzinestations en restaurants”, legt Sony uit.

Vast staat wel dat de Go! Explorer kaarten zal bevatten voor de Benelux en Nederlands zal spreken, met dank aan Tele Atlas. Een opvallende eigenschap worden de 3D-kaarten van steden. Bijkomende kaarten kunt u online aanschaffen. Klinkt allemaal goed, maar u zult tot volgend jaar moeten wachten om de module aan te schaffen. Over de kostprijs is ook niets bekend.

Ook pas volgend jaar komt de Go! Video Download Service, een dienst die PSP-bezitters toegang tot films en tv-reeksen belooft. Het staat nog niet vast of de dienst ook de Benelux bereikt; momenteel is er enkel een overeenkomst met televisiezender Sky voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hetzelfde geldt voor Go! Messenger, dat samen met British Telecom op de markt wordt gebracht.

Dunner
De nieuwe, magere look van de PSP werd al in juni op de Amerikaanse E3-beurs getoond. De Slim and Lite-editie is 33 procent lichter en 19 procent dunner. Technisch is hij zo goed als identiek aan de eerste PSP. Een van de weinige veranderingen is de toevoeging van een video-uitgang. Hiermee kunt u de handheldconsole met een televisie verbinden.

Uniek voor Europa, zegt Sony, zijn twee speciale kleurenedities gekoppeld aan populaire filmtitels. De Simpsons-editie is – u raadt het vast al – geel, de Spiderman spiegelt het pak van de spinnenman en is rood en zwart. De speciale filmedities worden gebundeld met het spel-van-de-film en kosten 199,99 euro, de Slim and Lite-editie 169,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.