Redactie

3D-game voor Xbox 360 in de maak

Game-uitgever Ubisoft heeft een stereoscopisch 3D-spel ontwikkeld dat in combinatie met een speciale bril geschikt is voor een standaard Xbox 360. Dat heeft filmregisseur James Cameron dinsdag gezegd op Microsofts reclameconferentie Advance 08.

Mogelijk gaat het om de gamebewerking van Avatar, de volgende film van Cameron. Deze 3D-film gaat volgend jaar in première en Ubisoft is in de arm genomen om er een spel bij te ontwikkelen. Het sciencefictionverhaal draait om een gewonde ex-marinier die op een onbekende planeet terechtkomt en daar niet alleen blijkt te zijn.

Ultieme onderdompeling
Cameron, bekend van kaskrakers als The Terminator en Titanic, is een groot voorstander van beelden in 3D bekijken. Het is immers de natuurlijkste manier van zien. "Als je in stereo kijkt, wat wij doen, dan worden meer zenuwcellen geprikkeld. Meer bloed stroomt door het brein."
Vooral games kunnen daar volgens de regisseur van profiteren. Schietspellen vanuit de eerste persoon worden een nog intensere ervaring. "Je bent in het spel. Dit is het ultieme onderdompelingmedium."

Cameron zei verder dat displays van laptops, telefoons en mp3-spelers ook stereoscopisch kunnen worden gemaakt zónder dat daar speciale brillen bij nodig zijn. De echte revolutie komt volgens hem als televisieprogramma’s en games eveneens beschikbaar komen in 3D. Zelfs Windows zou in 3D bekeken moeten kunnen worden, meent hij.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.