Redactie

Algoritme lapt objecten in video’s op

Een nieuw algoritme past delen van videobeelden aan op zeer geavanceerde wijze. Het is bijvoorbeeld mogelijk om overbelichte zaken of fragmenten met een lage resolutie van een betere kwaliteit te voorzien. Zelfs het weghalen van ongewenste voorwerpen is niet uitgesloten. De techniek is ontwikkeld door onderzoekers aan de universiteit van Washington.

Dit soort videobewerkingen zijn binnenkort mogelijk met behulp van foto's. Beeld met dank aan de universiteit van Washington.

Deze vorm van videobewerking lapt bewegende beelden van een object op, met behulp van foto’s die ervan zijn gemaakt. Een algoritme creëert op basis van dit materiaal diepte, terwijl de bewegingsstructuur wordt geanalyseerd. Hierdoor ontstaan er extra kijkhoeken waardoor bepaalde onderdelen te bewerken zijn.

Betere belichting
Vervolgens reconstrueert een renderingsalgoritme de video opnieuw met behulp van foto’s, maar met behoud van de originele beelden. Zo ontstaat er een nieuwe video die hetzelfde weergeeft als het origineel, maar dan met een betere plaatselijke belichting. Overige lichtgevoelige delen of schaduwen blijven ondertussen behouden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.