Redactie

Test je gehoor online

Op de site van Seniorennet kan je een internettest uitvoeren om te achterhalen hoe het gesteld is met je gehoor. Binnen de twee minuten krijg je het resultaat voorgeschoteld.

Seniorennet heeft, in samenwerking met gehoorspecialist Lapperre, een online test ontwikkeld om te achterhalen hoe het gesteld is met je gehoor. Het is geen klassieke test met bieptoontjes, maar een ‘verstaanbaarheidstest’. Er wordt immers een duidelijk onderscheid gemaakt tussen ‘horen’ en ‘verstaan’ – je kan perfect iemand horen spreken, zonder hem te verstaan.

De test werkt heel eenvoudig. Je surft naar de Versta-Test, waar je een aantal woorden moet proberen te ontwaren op een achtergrond van ruis. Om de test goed te doen, moet je je wel in een rustige ruimte bevinden en een hoofdtelefoon op je computer aangesloten hebben.

We laten in het midden of het zo wetenschappelijk onderbouwd is als beweerd wordt, maar op minder dan 2 minuten krijg je toch al een indicatie. Er is ook nog een vragenlijst, en bij twijfel kan je ook een afspraak maken voor een uitgebreide test met een van de ‘audiciens’ van Lapperre.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.