Redactie

BitTorrent-downloads draadloos op Wii en iPhone

BitTorrent gaat samenwerken met Orb Networks, een bedrijf dat uitzendt naar elke gadget met een browser en een WiFi-ontvanger. Daardoor kunnen gebruikers van dit P2P-protocol hun downloads rechtstreeks openen op consoles als de Wii en Xbox 360 of slimme telefoons als de iPhone.

Met de gratis te downloaden Orb PC-applicatie kan een pc worden ingezet als gratis uitzendstation. “Door de toonaangevende technologie van BitTorrent te koppelen met de software van Orb geven we consumenten het vermogen om hun hele bibliotheek vol digitaal entertainment te openen en af te spelen op apparaten thuis en onderweg. Dat is krachtig”, zegt BitTorrent-directeur Doug Walker in de aankondiging. Orb Networks telt momenteel rond de vijf miljoen gebruikers.

Provocatie
De nieuwe stap van BitTorrent lijkt een provocatie richting copyrightbeschermers die mogelijk illegaal aangeboden materiaal via torrentclients letterlijk de lucht zien ingaan. Het P2P-bedrijf is echter hard bezig om zo breed mogelijk geaccepteerd te worden. Het kondigde vorig jaar aan dat het zich gaat richten op bedrijven die grote bestanden snel van A naar B willen verplaatsen. Het werkt inmiddels samen met MTV Networks en routerbouwer Netgear.

Dat er interesse is voor deze manier van dataoverdracht blijkt uit het pan-Europese project P2P-Next. De samenwerkende unversiteiten in dit project zijn bezig met de ontwikkeling van een P2P-netwerk dat internettelevisie (IPTV) soepel moet aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.