Redactie

Hippe webcam filmt in 3D

Elektronicafabrikant Novo claimt dat het de eerste 3D-webcam heeft. De Minoru 3d is een kleine camera met twee lenzen die ongeveer even ver uit elkaar staan als een paar ogen om het driedimensionaal effect te creëren.

Los van de driedimensionale functie ziet de Minoru 3d er ongelooflijk hip uit. De behuizing is bijna volledig in het rood en door de twee ‘ogen’ doet het model een beetje denken aan het hoofdpersonage uit de film Wall-E.

Door zijn twee lenzen kan de Minoru 3d webcam driedimensionaal beeld uitzenden.

Volgens de makers is er geen speciale software nodig om driedimensionaal beeld af te spelen. In principe kan het videosignaal net zoals bij gewone webcams probleemloos in de messenger of op Youtube verschijnen. Wel heeft de kijker een 3D-bril nodig om het effect te kunnen waarnemen.

Het Britse bedrijf wil de camera vanaf december verkopen. De prijs staat nog niet vast, maar deze zou onder de honderd dollar komen (74 euro).

Met een bijdrage van CNet

Update, 17.30 uur:
De fabrikant heeft bevestigd dat de webcam vanaf december in Europa te koop is voor een richtprijs van 69 euro (inclusief btw). Het pakket bevat vijf 3D-brillen, maar de camera zelf beschikt ook over een 2D-modus en picture-in-picture. De resolutie van beide lenzen ligt op 640 x 480 pixels.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.